Raktáron

Horthy Jenő- Egy ​élet sportja "Vadászat – lóverseny – falka"

Újdonság!
A ​méltatlanul keveset említett gentleman, a kormányzó testvére, Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond vadásztársa. Horthy Jenő Kenderesen született 1877-ben, három évet járt Sopronban iskolába, majd Debrecenben lett kollégista, a piaristáknál érettségizett. Egy…
4 500 Ft [11.32EUR]
Jelenleg nem adható le rendelés az áruházban.

A ​méltatlanul keveset említett gentleman, a kormányzó testvére, Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond vadásztársa.

Horthy Jenő Kenderesen született 1877-ben, három évet járt Sopronban iskolába, majd Debrecenben lett kollégista, a piaristáknál érettségizett. Egy itteni olvasmányélménye (Piter Maritz, dél-afrikai búr telepes írása) keltette föl benne Afrika iránti érdeklődését. Erdélyben, báró Wesselényi Béla támogatásával kezdett titokban vadászni, lovagolni, apja ugyanis ragaszkodott hozzá, hogy a fiú sikertelen berlini jogi tanulmányait Debrecenben folytassa. Az első világháborúba önkéntes huszárként vonult be, és ebben az időben vált lovas versenyzővé.

Életéről, vadászatairól és a lóhoz kötődő szenvedélyéről olvasmányosan megírt, jó humorú, világfira jellemző könyvében ad számot. Írásait közölte a Nimród folyóirat is. Korának neves vadászai mellett (Kittenberger Kálmán, Széchenyi Zsigmond, Bánffy Endre és Miklós, Zichy Jenő, Vass Béla, Wesselényi Miklós és sokan mások) az akkori politikusok (Tisza István, Bethlen István) is megjelennek írásában. Élvezetes módon mutatja be a kiegyezés utáni és a két világháború közötti főnemesség vadászatait. Az „Egy élet sportja Vadászat-Lóverseny-Falka” című könyv (1937-ben jelent meg a Franklin Társulat kiadásában) sikerét mutatja, hogy kiadták angol (1939) és német (1944) fordításban is.

Szöveghű, hasonmás kiadás, ragasztott keménykötésben. 335 oldal.

Históriaantik Kiadó 2023

Szállítás

Foxpost csomagautomata


1, Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb Foxpost csomag automatát. Segítség: https://foxpost.hu/csomagautomatak 2, Kattintson a + egyéb cím hozzáadása menüre és írja be a Foxpost címét, majd jelölje ki. 3, A megfelelő mezőkben adja meg mobilszámát és email címét. 5, Amikor összecsomagoltuk megrendelését, erről e-mailben értesítést kap. 6, A Foxpost az Ön által megadott mobilszámra egy kódot küld, ezzel tudja majd a megrendelését átvenni. 7, A Foxpost automatánál bankkártyával tud fizetni.

Szállítási díj: 1 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek