ÁSZF

ÁSZF
 

 

Tisztelt Vásárlóink!


Könyveink megrendelhetők oldalunkon, e-mail-ben és telefonon egyaránt! Rendelés esetén munkatársaink e-mailben adnak tájékoztatást a továbbiakról.
Számunkra fontos, hogy kedvező áron elérhetővé tegyük az Önök számára az országban megjelent összes szakmai jellegű kiadványt, és más egyéb témájú, nehezen hozzáférhető, egyetemi, múzeumi, könyvtári és levéltári kötetet. 

Rendelés: Ha valamelyik oldalunkon található és rendelhető könyv elnyerte tetszését és szeretné azt megvásárolni, nincs más dolga, mint a „kosarába tenni”, majd véglegesíteni a rendelését. Ha mégis meggondolná magát később, a lap tetején található kosár ikonra kattintva, bármikor visszanézheti kosara tartalmát, illetve megrendelheti az adott könyvet, vagy törölheti a listából. Elküldött rendelését a belépés után a „Megrendelések” menüben követheti nyomon. Amennyiben rendelése ügyében technikai okok miatt nem kapott visszajelzést, úgy nyugodtan leadhatja rendelését email-ben is.

Előjegyzés: Ez a funkció jelenleg nem üzemel.

Szállítás: 

A könyvek átvételére több lehetőség is adott, így Ön megrendelheti futárszolgálat útján utánvétel, valamint átveheti személyesen is a Budapest 1088 Múzeum krt. 6-8. szám alatt található ELTE jegyzetboltban is.

A polihisztorkonyv.hu domain név és a webáruház, a Pamabo Kft. tulajdona.

Megrendelésének leadásával Ön a polihisztorkonyv.hu webáruház üzemeltetőjének, a Pamabo Kft-nek a vásárlója lesz. A webáruházban történő vásárlás esetén szállítási (adásvételi) szerződés jön létre a Vásárló és a Pamabo Kft továbbiakban Eladó között, amely jogviszonyra az alábbi rendelkezések az irányadók. Vásárlás előtt kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi tudnivalókat, mert a megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja az adásvételi szerződés feltételeit.

Tulajdonos adatai:
Eladó: Pamabo Kft.

Székhely és postacím: 1108 Budapest, Szegély utca 3. 300.

 

Adószám: 24911856242
Cégjegyzékszám:  01-09-202989
E-mail cím: polihisztorkft@gmail.hu

Telefonszám:+3630 979 0621
A szerződés nyelve: magyar
A szerződésre magatartási kódex nem vonatkozik.

A szerződés tárgya:
A polihisztorkonyv.hu internetes áruházban található könyvek és szakkönyvek. Ismertetésük az egyes kiadványokhoz tartozó konkrét oldalon található meg.
A termékek mellett feltüntetett árak az adott kiadványok teljes fogyasztói ára, mely tartalmazza az áfát is. Az egyes akciókban ebből a feltüntetett árból jön le az akcióban meghirdetett kedvezmény.

A rendelés menete:
A megrendelésre kattintva felugró felület kitöltésével és a végén a Megrendelem gomb megnyomásával tud webáruházunkban rendelni. Sikeresen elküldött megrendeléséről minden esetben rövid időn belül automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk az ön által megadott e-mail címre. Cégünk a megrendeléseket maximum 10 munkanapon belül teljesíti, kivéve az előrendeléseket, ahol ez a határidő a könyv megjelenésétől kezdve számítódik. A megrendeléseket munkanapokon dolgozzuk fel, illetve teljesítjük.


Ahhoz, hogy a számlát ki tudjuk állítani, illetve a megrendelt csomagot a megfelelő címre tudjuk eljuttatni elengedhetetlen, hogy a következő adatokat megadja:

a címzett vezeték- és keresztneve
cégnév (amennyiben a megadott szállítási címen cég található)
szállítási cím, ahol munkanapon, munkaidőben átveszik és kifizetik a megrendelt csomagot (postafiókra a szállítást nem tudjuk vállalni.)
e-mail cím, ahova elküldhetjük a megrendelés visszaigazolását
munkanapokon, munkaidőben elérhető telefonszám, ahol a Posta futára el tudja érni a címzettet, ha szükséges


A rendelés folyamata:

1. A webáruházon kiválasztott terméket a kosárba helyezi.

2. Kijelöli, hogy személyesen vagy futárszolgálattal szeretné a könyveket átvenni. 

3. Az ön által megadott e-mail címre rendszerünk automatikusan elküldi megrendelése visszaigazolását.

magot.

Fizetési feltételek
A megrendelt könyv(ek) árát a címzett a csomag átvételekor a GML futárának fizeti ki („utánvétes fizetés”).

A vásárló elállási joga:
Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített, „A távollevők között kötött szerződés” feltétel nélküli elállási jogával, amennyiben a könyv/hangoskönyv teljesen sértetlen, további eladásra alkalmas állapotban van. A könyv átvételét követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat megrendelésétől és a szerződéstől. Ebben az esetben az eladó köteles az Ön által kifizetett könyv/ek teljes összegét az elállást és a könyv sértetlen visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatéríteni. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről). Az elállási jog gyakorlásakor az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatosan felmerült költségeket minden esetben a megrendelő viseli, egyéb költség ezen felül nem terheli. Vásárlási szándékától – indoklás és egyéb költség, kötelezettség nélkül – rendelése feldolgozási folyamata során (amíg a megrendelt árut át nem adtuk a Posta futárának) is elállhat az info@polihisztorkonyv.hu e-mail címre küldött levelével.

Hétvégén és ünnepnapokon ügyfélszolgálatunk zárva tart, a GML futára is munkaidőben kézbesít, ezért célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol munkaidőben át tudják venni a csomagot.

Használt, sérült könyv visszavásárlására az eladó nem kötelezhető, kivéve nyomdahibás termék esetén a Kiadó köteles hibátlan könyvre cserélni a hibásat. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy terméket kizárólag számlával együtt tudunk visszavenni vagy cserélni.

Személyes adatok biztonsága

A Vásárlók adatait kizárólag saját számlázásunk és könyvelésünk dokumentálására használjuk. A szállításhoz szükséges adatok a szállítás és kézbesítés idejére átadásra kerülnek a szállító cégnek (GML) A szállító vállalat szerződésben vállalja az adatok bizalmas kezelését. Az adatok kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el. Rögzített adatait írásos kérésre bemutatjuk, módosítjuk vagy töröljük (ez alól kivételt képeznek azok a számlaadatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli törvény kötelez bennünket. A szerződés nem kerül iktatásra, a későbbiekben nem visszakereshető. A szerződésre magatartási kódex nem vonatkozik. A szerződéseket és személyes adatokat magyar nyelven tároljuk. Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kérjük vásárlóinktól, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kiszállításához szükségesek.

Jogi nyilatkozat

ADATVÉDELEM

A felhasználók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Az Eladó a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a kért információk és rendelések megküldésére használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább a GML futárának a kiszállításhoz szükséges adatokon kívül.

A személyes adatokkal az alábbi jogszabályok és normák szerint járunk el:

  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény,
  • az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény,
  • az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény,
  • az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosítókijelzés és hívásátirányítás szabályairól szóló 226/2003. (XII. 13.) Korm. Rendelet,
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény,
  • a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzata, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletére

 

Adatkezelési tájékoztató a Kiadó adatkezeléséről 

1. Adatkezelő neve, elérhetőségei:

Az adatkezelő megnevezése:

Pamabo Kft.

Székhely és postacím: 1108 Budapest, Szegély utca 3. 300.

 

Adószám: 24911856242
Cégjegyzékszám:  01-09-202989

 

Az adatkezelő e-mail címe: historiaantik@gmail.com

Az adatkezelő telefonszáma: +36309790621

 

2. Az adatkezelés jogszabályi háttere

Az adatkezelés lényeges körülményeit az alábbi jogszabályok és magatartási normák szabályozzák:

- az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.),

- a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: Szvt.),

- az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény,

- az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény,

- a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény,

- az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény,

- a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) kormányrendelet és

- a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzata, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletére.

3. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés célja a Pamabo Kft.  webshopjában való vásárlás, a megrendelt termékek kiszállítása valamint elektronikus hírlevél küldése érdekében személyes adatok kezelése. 

4. Az adatkezelés jogalapja és a kezelhető személyes adatok köre 

Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a-b) pontjával összhangban az érintett hozzájárulása, valamint a törvény felhatalmazása.

A Pamabo Kft. az alábbi személyes adatokat kezelheti: 

- viselt név illetve cégnév,

- telefonszám, 

- e-mail elérhetőség, 

- postázási illetve szállítási cím,

- számlázási cím.

a.) webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése

Az Szvt. 169. §-ából fakadó törvényi kötelezettség teljesítése érdekében Pamabo Kft. számvitelei célból a szolgáltatás teljesítéséhez - a termékek szállításához illetve személyes átvételéhez - kötődő adatokat [viselt név illetve cégnév, postázási illetve szállítási cím, számlázási cím] kezeli, mely adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés b) pontjával összhangban törvényi felhatalmazás. A további adatkezelés [telefonszám, e-mail elérhetőség] az érintett hozzájárulásával történik, célja a termékek megrendelésével kapcsolatos megerősítő jelzés küldése, valamint esetleges hibákról, akadályokról való értesítés.

b.) hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis

Az Eladó elektronikus hírlevél küldése céljából csak az érintett hozzájárulásával, azaz a hírlevélre feliratkozás esetén kezel adatokat [viselt név (vezetéknév, keresztnév) és e-mail elérhetőség].

5. Az adatkezelés időtartama

Az Eladó a kezelhető személyes adatokat az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezelheti. 

Az Szvt. 169. §-a alapján az Eladó a számviteli bizonylatokat 8 évig megőrzi. 

6. Adatfeldolgozó igénybevételéről és az általuk ellátott tevékenységről. Adattovábbítás az adatfeldolgozó számára

I. Szerződés alapján, az Eladó nevében a GML futárszolgálat szállítja el a megrendelt terméket.  adatkezeléséről a GML honlapján tájékozódhat.

 

A futászolgálatnak, mint adatfeldolgozónak az alábbi adatokat továbbítjuk:

- viselt név illetve cégnév és

- postázási cím.

A GML az adatokat kizárólag a szállítmány célba juttatásához használja fel. 

III. Az Eladó alkalmazottai, munkatársai a 4. pontban megjelölt adatokat jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át. 

7. Adatbiztonsági intézkedések

Az Eladó kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. 

8. Az érintetteket megillető jogok

Az érintettet az adatkezelés időtartamán belül megilleti

- a tájékoztatáshoz való jog, 

- az adatok helyesbítéséhez való jog, 

- az adatok törléséhez való jog

- az adatok zárolásához való jog,

- a tiltakozás joga.

Az érintett az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Eladótól a személyes adatai kezeléséről. AzEladó a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja az érintettet az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Az érintett az adatkezelés időtartamán belül kérheti, hogy az Eladó a személyes adatait helyesbítse. 

Az érintett kérheti, hogy az Eladó zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Az érintett – az Szvt. 169. §-án alapuló adatkezelés kivételével – kérheti az adatainak törlését. 

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

- ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Eladó vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Eladó adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges;

- ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.

9. Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben az érintett álláspontja szerint az Eladó megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, akkor az általa vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; telefon: (+36 1) 391-1400). 

Az érintett az információs önrendelkezési jogának megsértése esetén az Eladó ellen bírósághoz fordulhat. 

10. Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés