Várady Emese – Tartozás

Akciós!
Az akció időtartama: 2021-02-02 - A készlet erejéig.
Várady Emese Várady Emese nem egészen négy évtizeden mérhető életútja, nagyon kevés (gyermek)időt leszámítva, a csalódások, keserűségek, a…
1 750 Ft 1 313 Ft [3.35EUR]

Várady Emese

Várady Emese nem egészen négy évtizeden mérhető életútja, nagyon kevés (gyermek)időt leszámítva, a csalódások, keserűségek, a sikertelen lázadás-kísérletek sorozata. Igaztalan bántalmazásokból bőven juttatott családjának és így neki is a történelem, a népi demokráciának nevezett romániai múlt; apja, anyja révén osztályellenségnek számított - és ha ő nem is került börtönbe, mint a szülei, az 1956-os forradalom erdélyi megtorlása Várady Emesét ugyancsak utolérte. Közvetlen felmenői ,,viselt dolgainak" elhallgatása miatt a bolyais diákot kizárták az egyetemről.

A mindig tanulni vágyó, költőnek készülő - ebben a reményében Szilágyi Domokostól meg nem erősített - leány további sorsa csak az elégedetlenséget fokozta. Pszichológiai tanulmány tárgya lehetne az az életsors, a nő-férfi viszony megélése, ami csak a gyerekekben hozott számára örömet. A keserűség, a kórházi alkalmazotti kényszerpálya, az örök elégedetlenség az írott szövegekre, prózára, versre egyaránt rávetül. Kételkedik önmagában, szenved a magánytól, a meghallgató társ hiányától, sejti stílusbotlásait, érzékeli, hogy javítani kellene mondatain - miközben szenvedéstörténetéből egyfajta életmű bontakozik ki. ,,Palackba zárt üzenete", korai és későbbi verseinek jobbik hányadával együtt, érdemesnek mutatkozik az utókor figyelmére.
- Mutass kevesebbet
Kiadó Komp-Press Korunk Baráti Társaság
Oldalak száma: 208
Borító PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly 210 gr
ISBN 9789731960432
Nyelv MAGYAR
Kiadás éve 2012

Szállítás

Foxpost csomagautomata


1, Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb Foxpost csomag automatát. Segítség: https://foxpost.hu/csomagautomatak 2, Kattintson a + egyéb cím hozzáadása menüre és írja be a Foxpost címét, majd jelölje ki. 3, A megfelelő mezőkben adja meg mobilszámát és email címét. 5, Amikor összecsomagoltuk megrendelését, erről e-mailben értesítést kap. 6, A Foxpost az Ön által megadott mobilszámra egy kódot küld, ezzel tudja majd a megrendelését átvenni. 7, A Foxpost automatánál bankkártyával tud fizetni.

Szállítási díj: 1 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek