Raktáron

A magyar vadász kézikönyve

Újdonság!
Hasonmás kiadás. Ragasztott keménykötésben. Históriaantik Kiadó 2021 szerző: Kékessy László Kékessy ​László célkitűzése szerint A magyar vadász kézikönyve című műve 1925-ben azok számára…
3 990 Ft
(3 800 Ft + 5% ÁFA) / db

Hasonmás kiadás. Ragasztott keménykötésben. Históriaantik Kiadó 2021

szerző: Kékessy László

Kékessy ​László célkitűzése szerint A magyar vadász kézikönyve című műve 1925-ben azok számára készült, akik meg kívánják érteni a vadásznyelvet, amely nélkül lépten nyomon elárulnák laicitásukat. Szükséges, hogy korunk vadászai is megismerkedjenek a szakszavakkal, a vadásznyelv kifejezéseivel.
Kékessy László könyve gazdag gyűjteménye a vadászati terminológia körébe eső tudnivalóknak. Kézikönyvként több mint 3000 címszó alá besorolva ismerteti a szükséges vadászati ismereteket.
A szerző a mű előszavában így ír könyvéről: „A magyar vadásznyelv nem csinált nyelv. Mint ahogy a magyar ember háziállatainak úgyszólván minden mozdulatára külön kifejezést talált, éppúgy a vadász az ő vadjainak testrészét, járás-kelését, szokásait, szaporodását más-más fogalmakkal jelöli meg. Tehát nem valami jassznyelv, vagy egy elkülönített társaság titkos beszéde, hanem a művelt, képzett vadász szabatos, célszerű kifejezésmódja.”

Szállítás

PayPal
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata


A Foxpost oldalán (foxpost.hu) válassza ki az Önhöz legközelebbi csomagpontot. 10 000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra ingyenesen szállítunk!

Szállítási díj: Rendelés értékétől függ

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!